Черни сусамови семена - HoReCa
Сусам, известен още като сусам, е дошъл в Европа от Африка. Черните семена са по-ценни от белите или кафявите семена. Те са богати на ретинол, витамини B и E, олеинова и линолова киселини. Сусамът е признат за един от най-ефективните продукти, които могат да забавят стареенето на клетките в човешкото тяло. Черните сусамови семена се добавят към салати, подправят ястия с рукола, копър, риба. Приятният пикантен вкус на тези зърна позволява успешно да се използват в печивата и при производството на козинаки. Черният сусам е незаменим за приготвянето на суши.
Използване
Използва се за приготвяне на всички видове сладкиши и десерти, плодове, горещи напитки и пикантни ястия от ориенталската кухня.
Вкус
Въздържан вкус, леко горчив.
Хранителна стойност на 100 гр.
Протеини (г / 100г)… 19,0
Мазнини (г / 100г)… 49,0
Въглехидрати (г / 100г)… 12,0
Енергийна стойност (ккал / 100г)… 570